Αρχική   |   Γνωριμία   |   Ασθενείς   |   Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία (CBCT)   |   Επικοινωνία   |   Συχνές Ερωτήσεις  

 

             
   

 

Ελάχιστη δόση ακτινοβολίας !!
Μέγιστο διαγνωστικό αποτέλεσμα !!
Πατήστε Εδώ !  

 

 

 

 

 

Συχνές Ερωτήσεις/Απαντήσεις

 

1. Χρειάζεται ραντεβού για να κάνω μια ακτινογραφία;

Είναι προτιμότερο να τηλεφωνήσετε για να ενημερωθείτε για τις ώρες λειτουργίας των Ιατρείων, παρά το ότι δεν κλείνομε ραντεβού για κανέναν ασθενή. Κατά τις ώρες λειτουργίας μπορείτε να έλθετε οπότε σας βολεύει.


2. Είμαι έγκυος. Μπορώ να κάνω μια πανοραμική;

Η ακτινοβολία που θα δεχθείτε στην περιοχή της κοιλίας είναι μηδαμινή. Έτσι ο κίνδυνος για το μωρό σας από μια εξέταση είναι πρακτικά ανύπαρκτος. Παρόλαυτά και κυρίως για ψυχολογικούς λόγους καλό είναι να αναβάλετε την εξέταση για μετά την εγκυμοσύνη. Σε περίπτωση που η ακτινογραφία είναι εντελώς απαραίτητη θα ληφθεί με ειδικά μέτρα προστασίας, ξανά για ψυχολογικούς και όχι για πραγματικούς λόγους.

3. Η ακτινογραφία που θα κάνομε έχει πολύ ακτινοβολία;

Το σίγουρο είναι ότι έχει ακτινοβολία. Το πολύ και το λίγο είναι βέβαια σχετικό αλλά σε σύγκριση με άλλες ακτινογραφίες και άλλα πανοραμικά μηχανήματα μπορούμε να πούμε ότι η ακτινοβολία που θα δεχτείτε στην Γναθοπροσωπική Ακτινολογία είναι λίγη.

4. Χρειάζεται να κάνω κάποια προετοιμασία πριν την ακτινογραφία;

Όχι, δεν χρειάζεται να προσέξετε κάτι το ιδιαίτερο.

5. Μπορώ να έλθω σε επαφή με μικρά παιδιά μετά την ακτινογραφία.

Ναι, καμία ποσότητα ακτινοβολίας δεν παραμένει στο σώμα σας και δεν εκπέμπεται.

6. Χρησιμοποιώ αναπηρικό καροτσάκι. Μπορώ να κάνω ακτινογραφία;

Ναι. Υπάρχει ειδική πρόβλεψη στα μηχανήματα για τέτοιες περιπτώσεις.
Ειδικά για το ιατρείο του Ηρακλείου απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία πριν από το ραντεβού σας.

7. Ο γιατρός μου είπε να κάνω δυο ακτινογραφίες στο παιδί μου για να βάλει σιδεράκια. Μήπως πρέπει να τις αποφύγω;

Όχι. Σε περίπτωση ορθοδοντικής θεραπείας είναι απαραίτητο για τον γιατρό να έχει τις ακτινογραφίες για να εκτιμήσει την κατάσταση και να επιλέξει τον τρόπο θεραπείας. Ειδικά για τα παιδιά στην Γναθοπροσωπική Ακτινολογία επιλέγουμε τις μικρότερες δυνατές δόσεις για την πανοραμική ενώ και η κεφαλομετρική έχει μικρότερη ακτινοβολία, μικρότερη και από την πανοραμική.

8. Θα πάρω αμέσως τις ακτινογραφίες;

Είναι δυνατόν να πάρετε αμέσως τις πανοραμικές και κεφαλομετρικές εξετάσεις εάν υπάρχει ειδικός λόγος. Παρόλαυτά είναι προτιμότερο να τις παραλάβεται την επόμενη μέρα για να υπάρχει επαρκής χρόνος για την αξιολόγησή τους.
Για την οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία , λόγω της πολυπλοκότητας της εξέτασης απαιτούνται από 2 ώρες (σε έκτακτες περίπτωσεις) μέχρι 2 ημέρες (φυσιολογικός χρόνος).

 

  • Αποστολάκης Δημήτρης
  • Dental Radiology Dimitris

 

 

 

 
Copyright 2010 Dental Radiology - Powered by G-Squared Group - Recommended by Chania Citizen Guide