Αρχική   |   Γνωριμία   |   Ασθενείς   |   Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία (CBCT)   |   Επικοινωνία   |   Συχνές Ερωτήσεις  

 

             
   

 

Ελάχιστη δόση ακτινοβολίας !!
Μέγιστο διαγνωστικό αποτέλεσμα !!
Πατήστε Εδώ !  

 

 

 

 

 

Ενημέρωση για τους Ασθενείς


Περιακρορριζική ενδοστοματική ακτινογραφία
Είναι στους περισσότερους γνωστή η ακτινογραφία των δοντιών (ενδοστοματική) που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος. Απεικονίζει περιορισμένο αριθμό δοντιών και μικρό τμήμα των γνάθων.
 

Πολλές φορές όμως απαιτείται μια ευρύτερη εικόνα των δοντιών και τότε ο γιατρός σας θα ζητήσει μια πανοραμική ακτινογραφία. Σε αυτήν όλα τα δόντια των γνάθων είναι ορατά αλλά η ακτινογραφία περιέχει επίσης πληροφορίες και για τα οστά των γνάθων, τα ιγμόρεια, τους τραχηλικούς ιστούς.

Πανοραμική ακτινογραφία

Ακόμα και η πιθανότητα κάποια γυναίκα από μια ηλικία και μετά να έχει οστεοπόρωση είναι δυνατόν να υπολογισθεί από την πανοραμική ακτινογραφία που αρχικά έχει ληφθεί για να αξιολογήσει ο γιατρός τα δόντια σας. Η γυναίκα μπορεί έτσι έγκαιρα να παραπεμφθεί από τον ιατρό της για μια πιο ακριβή εξέταση των οστών που εάν επιβεβαιώσει το πρόβλημα θα οδηγήσει στην έγκαιρη αντιμετώπιση του .

 

Κεφαλομετρική ακτινογραφία
Η κεφαλομετρική είναι ειδική πλάγια ακτινογραφία της κεφαλής που χρησιμοποιεί ο Ορθοδοντικός σας για να αποφασίσει τι είδους θεραπεία θα ακολουθήσει. Όμως η ακτινογραφία αυτή έχει και άλλες χρήσεις όπως είναι και η αξιολόγηση του αεραγωγού σε περιπτώσεις υπνικής άπνοιας καθώς και σε περιπτώσεις εντόνων αδενοειδών εκβλαστήσεων .
Κεφαλομετρική ακτινογραφία : έντονες αδενοειδείς εκβλαστήσεις.
 

Η οδοντιατρική υπολογιστική τομογραφία (CBCT) αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην διάγνωση προβλημάτων των δοντιών και των γνάθων. Είναι δυνατόν να απεικονίσομε την περιοχή ή τα δόντια που μας ενδιαφέρουν τρισδιάστατα και να ‘κόψουμε’ την ίδια περιοχή σε κομματάκια μικρότερα των 0.2mm. Προβλήματα αόρατα στις ενδοστοματικές, πανοραμικές και άλλες εξετάσεις είναι έτσι δυνατό να αποκαλυφθούν. Απαραίτητη στην περίπτωση των εμφυτευμάτων, μπορεί να δώσει απαντήσεις και σε άλλες περιπτώσεις όπως απονευρομένα δόντια, πόνος από την άρθρωση του στόματος, έγκλειστα δόντια, ορθοδοντικές ανωμαλίες κτλ.
 

 Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία : Απεικόνιση της κάτω γνάθου ενός ασθενούς.

 Οδοντιατρική Υπολογιστική Τομογραφία : Βλάβες ακρορριζικά των δοντιών.

 

  • Αποστολάκης Δημήτρης
  • Dental Radiology Dimitris

 

 

 

 
Copyright 2010 Dental Radiology - Powered by G-Squared Group - Recommended by Chania Citizen Guide